Bakkerij Kruiper bakt lekkerste gevuld speculaas

//Bakkerij Kruiper bakt lekkerste gevuld speculaas

Bakkerij Kruiper bakt lekkerste gevuld speculaas

Wolvega – De gevulde speculaas van Bakkerij Kruiper is tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste gevulde speculaas van Friesland.

In het Congrescentrum Nieuwegein werden 286 ambachtelijke bakkersproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar aan in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen.

Unaniem lovend
De gevulde speculaas van bakkerij Kruiper kreeg het hoogste gemiddelde cijfer en daarmee mag Eduard Kruiper zich komend jaar ‘De Lekkerste gevulde speculaasbakker van Friesland’ noemen. De jury was unaniem lovend over de smaak van de gevulde speculaas van Bakkerij Kruiper. Naast smaak werd er door de vakjury ook gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee.  Met trots en een brede glimlach nam Eduard Kruiper de award in ontvangst. ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend.  Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.’ Op koopzondag 5 oktober is kan men de bekroonde gevulde speculaas komen proeven.  Er wordt dan ook een kruiden en specerijentest gehouden.

Bron: Stellingwerf
Foto: Piet Bosma
2014-11-18T11:26:35+00:00 14 november, 2014|Nieuws|