Brood

Brood

Ons brood wordt dagelijks vers gebakken met veel passie en de beste graansoorten die er zijn. Bakkerij Kruiper heeft zich gespecialiseerd in desem- en speltbrood.

 

Speltbrood

Spelt is het meest verkochte brood bij Bakkerij Kruiper, gemaakt van het echte oergraan. Spelt is een graansoort dat meer dan 9000 jaar geleden al verbouwd werd. Na de middeleeuwen werd spelt verdrongen door gewone tarwe, omdat dat een hogere opbrengst had en makkelijker gepeld kon worden. Sinds de jaren ’50 van de 20ste eeuw nam de interesse in spelt weer toe, met name vanuit de biologische landbouw. Voor het verbouwen van spelt zijn namelijk geen pesticiden nodig. Het verschil tussen spelt en tarwebrood zit hem verder vooral in de smaak. Speltbrood smaakt wat nootachtiger dan tarwebrood. In Nederland is het gebruik van de benaming ‘spelt’ niet aan regels gebonden. In Duitsland mag een brood pas ‘spelt’ heten wanneer er minimaal 90% spelt in zit. Bakkerij Kruiper verkoopt alleen 100% speltbrood in de varianten spelt, spelt puur en desem spelt.

 

Desembrood

Het desembrood van Bakkerij Kruiper in Wolvega wordt gemaakt met slechts water, meel, zout en natuurlijk desem. Bakker Eduard maakt het desembrood op ambachtelijke wijze, en dat proef je. Het is er dagelijks in de varianten licht, donker, met zaden of spelt. Het desembrood is bovendien regelmatig in verschillende seizoensvarianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld met de lokaal geproduceerde Bleu de Wolvega-schimmelkaas.

Chat met ons
Bakkerij Kruiper
Al meer dan 100 jaar een begrip in Wolvega
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
21:15