Bakkerij Kruiper

Over ons

Bakkerij Kruiper is in Wolvega en omstreken al sinds 1904 een begrip. Bakker Eduard Kruiper maakt en verkoopt nu nog steeds de door zijn grootvader bedachte rumtompoucen, met échte rum erin. Maar naast de liefde voor de 'gouden oude' producten, kijkt Eduard vooral naar de toekomst.

Puur natuur

Al sinds 2011 maakt Bakkerij Kruiper een beweging richting natuurlijke producten. De omslag naar puur natuur maakte Eduard nadat hij de training 'Terug naar de basis' volgde. De cursusleider was wereldkampioen broodbakken, François Brandt. Niks bijzonders, dacht Eduard nog, gewoon de kennis als bakker op peil houden. Hij kon toen nog niet weten dat deze cursus de nieuwe koers van het familiebedrijf zou bepalen.

 

Desembrood

Want de Wolvegaster bakker raakte tijdens de zevendaagse cursus verknocht aan het bourgondische en smaakvolle desembrood. In de jaren die volgden won desembrood steeds meer aan populariteit. Het pure desembrood maakt Eduard met slechts water, meel, zout en natuurlijk desem. Daarnaast bakt hij dagelijks klassiek wit-, tarwe-, volkoren- en speltbrood.

Desem vormt inmiddels het hart van het assortiment van Bakkerij Kruiper. De komende jaren richt Eduard zich op het vernieuwen van dat assortiment. Dat zal blijven bestaan uit ambachtelijk gemaakt brood en banket, gemaakt van pure grondstoffen, vol smaak.

 

Zusjes Kruiper

Laura is als dochter van Eduard en Anja Kruiper dagelijks werkzaam in de winkel. Samen met haar zus Eline maken zij onder de naam Zusjes Kruiper mooie en overheerlijke creaties van Callebaut chocolade. De chocolaterie Zusjes Kruiper past perfect bij het streven van Bakkerij Kruiper om ambachtelijk te werken, met eerlijke ingrediënten en liefde voor het vak.

 

Kom langs!

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom bij Bakkerij Kruiper aan de Hoofdstraat Oost 38 in Wolvega. Onze openingstijden vindt u hier. Of lees hier meer over onze paradepaardjes, zoals de saucijzenbroodjes met gehakt van Keurslagerij Hoeksma, de klassieke rumtompouce en meer.

Chat met ons
Bakkerij Kruiper
Al meer dan 100 jaar een begrip in Wolvega
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
20:44