Specialiteiten

Onze specialiteiten

Desembrood is waar Bakkerij Kruiper in Wolvega het meest bekend om staat. Naast onze desembroden zijn er nog een aantal vast verkrijgbare producten waar wij erg trots op zijn. Deze paradepaardjes maken we dan ook elke dag. Wilt u zeker zijn dat er nog desembrood, speltbrood, rumtompoucen, chocolade, Stellingwerfse poffen of saucijzenbroodjes voor u zijn? Geef uw bestelling dan aan ons door via WhatsApp of bel naar 0561-612396

Desembrood

Het desembrood van Bakkerij Kruiper in Wolvega wordt gemaakt met niks dan water, meel, zout en natuurlijk desem. Eduard maakt het desembrood op ambachtelijke wijze, en dat proef je. Het is er dagelijks in de varianten licht, donker, met zaden of spelt. Het desembrood is bovendien regelmatig in verschillende seizoensvarianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld met de lokaal geproduceerde Bleu de Wolvega-schimmelkaas.

Speltbrood

Spelt is het meest verkochte brood bij Bakkerij Kruiper, gemaakt van het echte oergraan. Spelt is een graansoort die meer dan 9000 jaar geleden al verbouwd werd. Na de middeleeuwen werd spelt verdrongen door gewone tarwe, omdat die een hogere opbrengst heeft en makkelijker gepeld kan worden. Sinds de jaren '50 van de 20ste eeuw nam de interesse in spelt weer toe, met name vanuit de biologische landbouw. Voor het verbouwen van spelt zijn namelijk geen pesticiden nodig. Het verschil tussen spelt en tarwebrood zit hem verder vooral in de smaak. Speltbrood smaakt wat nootachtiger dan tarwebrood. In Nederland is het gebruik van de benaming 'spelt' niet aan regels verbonden. In Duitsland mag een brood pas 'spelt' heten, wanneer er minimaal 90% spelt in zit. Bakkerij Kruiper verkoopt alleen 100% speltbrood, in de varianten spelt, spelt puur en desem spelt.

Rumtompouce

De rumtompoucen van Bakkerij Kruiper worden gemaakt met echte gele kookroom, slagroom en rum van topkwaliteit, die rijkelijk door de vulling gaat. De rumtompouce wordt bovendien niet voorzien van een roze laagje, maar van een laagje mokka. Andere tompoucen verkopen we niet: de krokante, smaakvolle rumtompouce is een volwassen gebakje die al decennialang over de toonbank vliegt.

Saucijzenbroodjes

Onze saucijzenbroodjes worden gemaakt met echte roomboter. We vullen ze bovendien met gehakt van Keurslagerij Hoeksma uit Wolvega https://delekkersteslager.nl/. De pure en eerlijke ingrediënten in de saucijzenbroodjes van Bakkerij Kruiper zorgen voor een volle en uitgesproken smaak, met een krokante bite.

Zusjes Kruiper

Eline en Laura Kruiper behaalden in 2019 hun chocolaterie-certificaat bij het Bakery Insitute in Zaandam. Het was de droom van hun moeder Anja, dat de zusjes net als zij in de chocolaterie zouden gaan. Eline en Laura maken sindsdien de lekkerste chocolaatjes, bonbons en ander prachtig lekkers, gemaakt van échte chocolade. Dat doen zij als de Zusjes Kruiper. Het aanbod verschilt per seizoen, en voor Valentijn, Pasen, Sinterklaas en de kerstdagen maken de zusjes natuurlijk altijd de mooiste en smakelijkste cadeautjes. Alle chocolade die bij Bakkerij Kruiper in de winkel ligt, is gemaakt door Eline en Laura.

Streekproducten

Klassieke streekproducten als de oranjekoek, suikerbrood, reepkoek, Fryske dúmkes en Stellingwerfse poffen worden natuurlijk ook gemaakt bij Bakkerij Kruiper. Zoals altijd gebakken op ambachtelijke wijze, met de traditionele ingrediënten.

Chat met ons
Bakkerij Kruiper
Al meer dan 100 jaar een begrip in Wolvega
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
22:26